Negeer navigatie
Uw vakantie, in Zeeland, op boerderijcamping
Klein rood, naar rechts kijkend en kukelend, haantje De Helenahoeve > Camping > Het boerenbedrijf > Boerencampings
NL - EN - DE
 

 

Boerencampings

Kamperen bij de boer

Boerencampings zijn zoals de naam al zegt campings welke gehouden worden naast het boerenbedrijf.

Veelal begonnen ze naast het bedrijf om een extra bron van inkomsten te genereren. Het zijn campings met een beperkt aantal sta- of verblijfplaatsen, waar het goedkoop kamperen is.

Het zal u niet verbazen dat, in Zeeland, waar de recreatieve druk vrij hoog is, veel boeren bedacht hebben dat een boerencamping wel eens iets zou kunnen zijn voor hun.

Volop kinderplezier

Voor jongere kinderen is een boerencamping geweldig, de kinderen vermaken zich de hele dag, waardoor jij zelf ook vakantie hebt, het sanitair is schoon en je komt op de mooiste plaatsen...

Gasten van boerencampings komen meestal voor de omgeving en de rust, alhoewel ze het veelal ook leuk vinden om af en toe mee te helpen.

Overzicht van boerencampings

Indien u een boerencamping zoekt, in de nabijheid van het strand, dan moet u natuurlijk bij ons zijn! Bent u op zoek naar een andere camping kijk dan eens op ons overzicht Andere boerencampings of op onze pagina Andere campings.

Kampeerbeleid lokaal geregeld

Sinds het eind van de jaren negentig wordt in het hele land het aantal standplaatsen op mini-campings geregeld (maar ook beperkt) door de Wet op de Openluchttrecreatie (WOR). Het rijk heeft echter besloten de Symbool voor extra schermWOR in te trekken. Vanaf 1 januari 2008 is er dan ook geen landelijk geldende kampeerregelgeving meer. Sinds die datum moeten gemeenten en provincies vorm geven aan het kampeerbeleid. Daarbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk regionaal maatwerk te leveren.

De gemeente Terneuzen heeft op 11 oktober 2007 besloten dat:

Het houden van een minicamping blijft voorbehouden aan (voormalige) agrarische bedrijven. Uitbreiding van het aantal kampeermiddelen op een minicamping van 15 naar maximaal 25 wordt mogelijk onder de voorwaarden die hieraan worden gesteld in het Integraal Omgevingsplan van de Provincie Zeeland.

 

Contact informatie boerderijcamping De Helenahoeve

 

Het vCard logo (een gestileerd adreskaartje met een duidelijke V erop)Import vCard De Helenahoeve
Familie Mangnus
Monique, Daniel, Mickey
Helenaweg 1
4521GR Biervliet
info@helenahoeve.nl
0115 481267

Heeft u klachten? Zeg het ons.
Bent u tevreden? Zeg het anderen (Twitter, Facebook, Google+, Zoover, Pinterest, LinkedIn, Tumblr).

Bekijk de beschikbaarheidReserveerGeef uw meningMail

De QR code voor de website www.helenahoeve.nlhelenahoeve.nlBoerderijcamping de Helenahoeve
Jos en Monique Mangnus
Helenaweg 1
4521 GR Biervliet

0115 481267
- www.helenahoeve.nl