Boerderijcamping “de Helenahoeve”

Kamperen –  Verhuur stacaravans en appartement

Een stukje geschiedenis

Josef en Marie Mangnus verhuisde in 1989 naar Biervliet. Zo kwamen Jos, Monique, Daniel en Mickey op de Helenahoeve wonen en werken.  Jos werkte nog samen met zijn vader op de boerderij. Naast het akkerbouw bedrijf begonnen ze in 1992  de camping. Er was een weiland met stal binnen de windsingel van de boerderij. Jos was erg handig en maakte 2 toiletten en 2 douches in een stukje van de stal. We zouden het eerst een jaar proberen.  We zetten met Pinksteren  een bord aan de weg en het was wachten op de eerste gasten. Druk werd het pas in de zomervakantie, maar het was een succes. Nu konden we pas echt beginnen.

In de winter werd de wei omgeploegd, elektriciteit aangelegd en een haag geplant. Zo is het grote terrein onstaan. Later maakte we een recreatie ruimte in de rest van de stal. Ook kwam er een overdekte aanrecht en nog 2 toiletten.

In het voorjaar van 2006  hebben we de oude stal geheel  gerestaureerd. Alle stenen werden gebikt en Jos kon weer bouwen. Dit had als voordeel dat we de ruimtes opnieuw konden indelen. De toiletruimte werd groter. Er zijn nu 2 gedeeltes voor mannen en vrouwen gescheiden. Aan beide zijden zijn 2 douches en 2 toiletten en 2 wastafels.

Het 2e veldje is er in 2008  bijgekomen, ook is toen het appartement boven de recreatieruimte gerealiseerd.

In de zomer van 2016 sloeg het noodlot toe,  Jos kreeg een herseninfarct en is op 8 juli op 58 jarige leeftijd overleden. Monique besloot samen met Daniel en Mickey het bedrijf voort te zetten. Naast de camping is er ook nog het akkerbouw bedrijf. Dat Daniel nu runt.

De gewassen die wij telen op onze boerderij zijn, wintertarwe, gerst, bruine bonen, aardappelen, uien, vlas, suikerbieten en olifantengras (dit is voor de vezels, er wordt toiletpapier van gemaakt).